NAARDEN - Zaterdag 3 juni organiseert de Sean Gallagher Stichting een Rugby Experience ochtend voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Op Rugby Club ’t Gooi wordt een enerverende ochtend vol sportieve activiteiten rondom rugby gehouden voor basisschool jeugd uit ’t Gooi en omstreken.

De Sean Gallagher Stichting is door de inmiddels overleden naamgever opgericht om rugby en haar mooie waarden en gebruiken bekend te maken in Nederland. Samen met leden en topspelers van Rugby Club ’t Gooi organiseert de stichting regionale rugby clinics op scholen, bso’s en bij bedrijven en instellingen. Dit jaar zullen er nog meer activiteiten zijn in de aanloop naar de Rugby World Cup die dit najaar plaats vindt. De eerste is deze jeugd Rugby Experience

Rugby, 200 jaar geleden ontstaan tijdens een football wedstrijd waarbij een speler plots de bal op pakte en over de achterlijn liep, is wereldwijd een van de grootste sporten. De sport wordt gekenmerkt door belangrijke waarden als sportiviteit, discipline, kameraadschap en respect. Precies deze waarden passen als geen ander bij kinderen die opgroeien en zichzelf een plek geven in de maatschappij. Rugby is er voor iedereen, groot of klein, stevig of dun, strateeg of doener, iedereen is welkom. Vanuit de jeugd groei je als speler door naar een team van 15 spelers die allemaal een andere onmisbare rol vervullen op het veld.

Spreekt dit je aan als ouder of (beginnende) sporter, kom dan vrijblijvend langs op zaterdag 3 juni om 10.00 en ervaar deze ochtend hoe veelzijdig en uitdagend het spel met de ovale bal is.

Info: 10.00 tot 12.00, sportkleding gewenst en een bitje is handig, Rugby Club ’t Gooi Amersfoortse straatweg 14c Naarden