HUIZEN - Van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 mei kunnen kinderen bij Optimist on Tour gratis kennismaken met verschillende watersporten in de Aanloophaven aan de Westkade. Daarnaast gaan zij als echte professoren aan de slag in het Optimist on Tour Laboratorium. Met eenvoudige proefjes leren kinderen spelenderwijs van alles over water. Samen met het brugwachterscollectief en de gemeente Huizen organiseert het Watersportverbond Optimist on Tour op deze locatie.

Voorbereiding in de klas
Onder schooltijd doen basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 mee aan Optimist on Tour. Zij krijgen van tevoren een 'spreekbeurt' op school, waarbij een instructeur de kinderen voorbereid op hun eerste kennismaking met watersport. Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: "Naast het kennismaken met watersporten, staat bij het Watersportverbond ook het educatieve aspect centraal. In het Optimist on Tour Laboratorium doen kinderen allerlei proefjes doen. Zo leren ze op een speelse manier wat er allemaal te vinden is in het water en waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is".

Programma & speciale instructeur
In de middagen en op zaterdag kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Kinderen krijgen een theorieles op de kant en zitten vervolgens zelf achter het roer van een optimist en gaan bijvoorbeeld kanovaren of suppen. Op donderdag 9 mei is er een speciale instructeur die om 11:00 uur een les mee zal draaien. Niemand minder dan de burgemeester van Huizen: Sicko Heldoorn.

Watersportactiviteiten voor iedereen
Op zaterdag kunnen ook ouders en jongeren het water op. Huizen Sportief zal aanwezig zijn met supboards, de brugwachters nemen mensen mee in hun Valk en Gooimeerzeilen.nl houdt haar open dag vanuit de Aanloophaven. Zij zullen aanwezig zijn met een Randmeer en een Valk en geven gratis proeflessen. Daarnaast zullen er gezonde hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn. De haven staat dan dus bol van de watersportactiviteiten, plezier gegarandeerd!

Cadeau voor Aanloophaven
Nicolette van Gorp, namens de brugwachters: "Dat Optimist on Tour aanmeert in de onze mooie Aanloophaven is een geweldig cadeau. De Aanloophaven gaat weer, als vanouds, bruisen. De brugwachters kunnen laten zien dat de Aanloophaven een goede plek is voor watersport en Huizen, Haven van t Gooi doet haar naam eer aan".

Nieuwsgierig? Kijk dan op www.optimistontour.nl en meld je rechtstreeks aan om zeker te zijn van een plek. Aanmelden kan ook op locatie bij de inschrijfbalie van Optimist on Tour. Wie zien je graag bij Optimist on Tour in de Aanloophaven in Huizen.