HILVERSUM - Op zondag 16 april barst het hardloopfeest los tijdens de 19e editie van de Hilversum City Run. De organisatie zal vanaf dit jaar in handen zijn van Sportorganisatie Le Champion. Met duizenden hardlopers van elk niveau en alle leeftijden is dit het grootste eendaagse sportevenement van het Gooi en omstreken. Deelnemers kunnen kiezen uit een 5 of 10 km, waarbij het parcours dwars door de binnenstad van Hilversum loopt. Een startbewijs bemachtigen voor deze geliefde run kan via www.hilversumcityrun.nl.

De Hilversum City Run brengt de deelnemers langs het Mediapark, door Gooise wijken en langs de gezellige pleinen van de binnenstad. Het glooiende parcours is daarmee afwisselend te noemen. De vele muzikale optredens onderweg geven een extra boost richting de finish op het gezellige Marktplein, waar het juichende publiek iedereen staat op te wachten.

De sportieve uitdaging voor de hele familie

Naast de twee hoofdafstanden van 5 en 10 km, staan er ook een Kids Run en Family Run op het programma. Jaarlijks trekt de Kids Run van 1,5 km bijna 1.500 basisschoolleerlingen. De Family Run is het onderdeel van de Hilversum City Run waar de hele familie aan mee kan doen. Het parcours van 1,5 km is ook goed toegankelijk voor wheelers, rolstoelen en kinderwagens en kan ook twee keer worden afgelegd.

Run2Day Loopclinic


Voor wie zijn goede voornemens voor 2023 wil vastleggen of het gezellig vindt om samen te trainen, organiseren Run2Day Hilversum en de Gooise Atletiek Club (GAC) trainingen die de deelnemers klaarstomen voor de 5 of 10 km. De trainingen gaan zaterdag 21 januari van start en worden 12 weken lang gegeven onder begeleiding van deskundige trainers. Kijk voor meer informatie over de Run2Day Loopclinic op www.hilversumcityrun.nl/training.

Inschrijven


Inschrijven voor de 19e editie van de Hilversum City Run kan t/m 3 april 2023 via www.hilversumcityrun.nl.