HUIZEN - In de afgelopen weken is weer massaal ingeschreven voor de massa-masterclinic voetbal ’Trainen voor Schoolvoetbal’ bij HSV De Zuidvogels. Daarbij is door een aantal ouders ook de vraag gesteld of zij hun kind zonder een team konden inschrijven. Daar staat de vereniging uiteraard voor open. Het moet een feestje zijn voor de kinderen en mocht het niet mogelijk zijn om met een heel team aan de start te staan van een of beide trainingen, dan legt de club geen beperkingen op.

“Lekker laten komen”, aldus jeugdvoorzitter Daniël Bartels. “De kinderen mogen gewoon het circuit in en mochten er partijtjes gespeeld gaan worden, dan voegen we ze toe aan andere teams, of we maken een mooie mix. Het is de bedoeling dat de kinderen enerzijds wat basisvaardigheden kunnen opdoen, en anderzijds het plezier beleven aan het teamspelletje. Wij vinden het alleen maar leuk om zoveel mogelijk kinderen de gelegenheid te geven aan het voetbal te kunnen ruiken.” De vraag naar deelname aan het Trainen voor Schoolvoetbal kwam ook van de basisscholen uit de Bijvanck. “De scholen uit de Bijvanck doen mee met het schoolvoetbal van de BEL-gemeenten, maar ons Trainen voor Schoolvoetbal is niet exclusief bedoeld voor het toernooi van de gemeente Huizen”, zegt Bartels, “ook scholen uit de Bijvanck of desnoods Blaricum mogen zich gewoon inschrijven en dat deden ze gelukkig ook al."

De teams kunnen zich inschrijven door naar een speciaal ingestelde pagina van hun website te gaan (www.hsvdezuidvogels.nl/trainenvoorschoolvoetbal).