HUIZEN - Het blijft een en al dynamiek bij HSV De Zuidvogels. Never a dull moment. We kunnen de tweede editie aankondigen van het Trainen voor Schoolvoetbal.

Toen we vorig jaar het initiatief namen om de schooljeugd voetbalclinics aan te bieden in voorbereiding op het Schoolvoetbaltoernooi bij onze buren van sv Huizen, hadden we nooit kunnen vermoeden dat dit eigenlijk een beetje uit de hand zou lopen. Nog nooit hebben er zoveel kinderen op een voetbalveld gestaan als op die twee zondagen in maart 2019. Bizar, maar ook ongelooflijk leuk. Niet alleen voor de deelnemende kinderen, of voor de aanwezige ouders, maar voor onszelf, dat een initiatief uit de boezem van de vereniging tot zoiets moois kan leiden. Zoiets is voor onszelf ook heel bijzonder.

Uiteraard continueren we dit initiatief. Dit jaar worden de trainingen gegeven op 15 en 22 maart. Dan staan onze trainers weer klaar om de kinderen op te vangen en ze door een mooi trainingscircuit heen te leiden. Alle facetten van het voetbalspel komen aan bod en het gaat vast weer een feestelijk en sportief gebeuren worden. De trainingen zelf zijn gratis, er zijn geen verdere kosten aan verbonden.

De teams kunnen zich inschrijven door naar een speciaal ingestelde pagina van onze website te gaan (www.hsvdezuidvogels.nl/trainenvoorschoolvoetbal). Op die pagina is ook meer informatie te vinden over deze twee dagen en er is een mooie terugblik in foto’s op de editie van vorig jaar.

Voor de scholen zelf hebben we mooi materiaal ter beschikking gesteld in een media-kit (link). Het betreft een doorstuur PDF en een viertal leuke Instagram afbeeldingen. We hopen dat de actie een beetje viral kan gaan via de kanalen van de scholen zelf. Hoe meer kinderen op de groene mat, hoe leuker het uiteraard wordt.