LOOSDRECHT - "Heel stiekem denken we al aan uitbreiding met twee banen" sprak de voorzitter van TP de Rading bij de opening van padelbaan 1 en 2. Dankzij de voortvarende aanpak van het bestuur is deze wens in slechts 1,5 jaar gerealiseerd: op 3 juni opent tennis- en padel vereniging De Rading haar derde en vierde padelbaan.

Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Dat merkten ze ook bij TP De Rading. Het ledenaantal nam snel toe met de komst van baan 1 en 2 in augustus 2021. Al snel werd de wens om uit te breiden omgezet in concrete plannen. Een speciale commissie ondersteunde hierbij het bestuur. En samen maakten zij de wens werkelijkheid met een energie die niet onopgemerkt bleef bij de KNLTB. De KNLTB benoemde TP De Rading als 1 van de leukste, gezondste en beste verenigingen van Nederland. De plaats in de top 3 onderstreept het gezellige karakter van deze actieve vereniging.

Het realiseren van extra banen is makkelijker gezegd dan gedaan in een tijd waarin padel wordt neergezet als een sport die vooral geluidsoverlast genereert. Maar daar hebben ze bij De Rading geen last van. Door de ligging aan de rand van Hilversum - buitenaf maar toch dichtbij- en de positie van de padelbanen op het grote terrein, zullen omwonenden geen last ervaren. Voor bewoners aan het jagerspaadje en de Rading geen "pok-pok" om met Arjan Lubach te spreken.

De rading ligt aan de rand van Hilversum, tegen Loosdrecht. Het park is ruim. Hierdoor hoefde er geen tennisbanen opgeofferd te worden ten gunste van padel. Het park is vanuit Hilversum en Loosdrecht per fiets in enkele minuten bereikbaar. Ook is er ruim voldoende parkeergelegenheid voor leden die verder weg wonen.

Wil je kennismaken met deze razend populaire sport? Dat kan! Bij De Rading is er geen ledenstop zoals bij veel omliggende verenigingen. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de zomerchallenge: een lidmaatschap tijdens de zomermaanden. Wil jij tijdens de zomerstop van voetbal of hockey niet naar die saaie sportschool? Voor slechts 60 euro ben je lid van 1 juli t/m september. Kijk op de website voor de verschillende mogelijkheden. We heten je graag welkom.