HUIZEN – Na 67 minuten werd Pieter Koopman naar de kant gehaald. Het applaus wat de spits kreeg was volkomen terecht. Met drie doelpunten had hij immers een groot aandeel in de bekerzege van Zuidvogels tegen Hollandia T, 6-1.

Na dit seizoen vertrekt Pieter Koopman na één seizoen alweer bij Zuidvogels. De spits maakt de overstap naar het Hoornse Zwaluwen’30. In het bekertreffen met Hollandia T bewees de man uit Westwoud zijn waarde voor de formatie uit Huizen. Na een steekpass wist Koopman de bal over doelman Vienes Tijssen heen stiften om vervolgens binnen te tikken. En nadat Jordy Bakkum overschoot lag ook de 2-0 binnen, wederom dankzij Koopman. De spits voltooide na 27 minuten zijn hattrick en deelde Hollandia T daarmee een nieuwe dreun uit. Na voorbereidend werk van Jordy Hoorn tikte Bakkum drie minuten eerder immers de aansluitingstreffer binnen, maar de aanvaller van de thuisploeg bracht het verschil weer op twee.

Nog voor rust was het pleit beslecht. Richard Gooijer knikte tien minuten voor rust binnen en snel erna bepaalde Emanuel Davies met een schot in de verre hoek voor de 5-1 ruststand.

Hollandia T verscheen na rust vaker voor het vijandige doel en via Jordy Hoorn leek het op 5-2 te komen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt onterecht af wegens buitenspel. Nadat de gasten een andere kans voorlangs hadden geschoten kon Emanuel Davies aan de andere kant de stand op 6-1 brengen. Daardoor zit Zuidvogels komende vrijdagochtend in de koker bij de loting voor de kwartfinale.

Zuidvogels – Hollandia T 6-1 (5-1)
12. 1-0 Pieter Koopman
14. 2-0 Pieter Koopman
24. 2-1 Jordy Bakkum
28. 3-1 Pieter Koopman
35. 4-1 Richard Gooijer
37. 5-1 Emanuel Davies
62. 6-1 Emanuel Davies

Zuidvogels: Mol. Gooijer (Fouchier/62), De Heus, Horsmeier (Tat/46), Boné. Heldoorn, Schaken, Promes. Davies, Koopman (Campbell/68), Van den Berg.

Hollandia T: Tijssen. Buter, Wit, Ligthart, Klijbroek. Groenland, Driesse, Bakkum (Van der Ham/58). Van Wichen, Rory Burger, Hoorn (Van Baar/75).