AMSTERDAM - PSV heeft net als in 2022 de strijd om de KNVB-beker gewonnen. In de Rotterdamse Kuip werd Ajax wederom geklopt. Na de 2-1 van vorig jaar wonnen de Eindhovenaren ditmaal na het nemen van strafschoppen. In de reguliere speeltijd en verlenging was het op 1-1 geëindigd.


Veel positiefs viel er niet te melden over het eerste halve uur in De Kuip. Er waren vooral veel irritaties en opstootjes. Ajax had het meeste balbezit, al was de beste kans voor Bakayoko. Na goed doorzetten van Simons schoot hij naast. PSV kreeg daarna de overhand, zag Til na geklungel van Klaassen naast schieten en Brantwaithe kopte naast. Hij werkte de bal kort daarna in eigen doel na een inzet van Bergwijn uit een counter.

De tweede helft bood meer vertier, vooral door het toenemende aantal kansen. Zo trof Brobbey de binnenkant van de paal uit een lastige hoek en was De Jong gevaarlijk met een kopbal. Hazard, net ingevallen, tekende voor de 1-1 na goed voorbereidend werk van Simons. Dat deed de wedstrijd goed,want prompt kwamen er over en weer kansen. Zo vloog een fraai gekruld schot van Brobbey net naast en redde Rulli bij een schot van Simons. Na een verlenging zonder treffers misten Brobbey,Timber en Alvarez namens Ajax vanaf elf meter en Ramalho en Sangaré voor PSV. Fabio Silva schoot uiteidelijk de beslissende achter Rulli.