ALMERE - Ajax leek na overwinningen op FC Volendam en SC Heerenveen de wind weer in de zeilen te hebben, maar liep op bezoek bij Almere City FC wederom tegen puntenverlies op: 2-2.

In de eerste helft bleek al dat trainer Alex Pastoor zijn Almere City FC tot in de puntjes had voorbereid op de Amsterdammers en wist zodoende de gasten onder de duim te houden, die het louter probeerden met enkele afstandsschoten.

De tweede helft bood meer vuurwerk. Nadat de openingsgoal van Almere terecht werd afgekeurd wegens buitenspel kreeg Brobbey twee kansen en mikte Taylor op de paal. het doelpunt viel echter aan de ander kant toen Jochem Ritmeester van de Kamp knap werd vrijgespeeld door Lance Duuijvesteijn, keeper Ramaj omspeelde en scoorde. De koud ingevallen Akpom maakte echter al snel weer gelijk. Ajax leek vervolgens met de schrik vrij te komen toen een andere invaller, Tahirovic, de 1-2 liet aantekenen na de tweede assist van Brobbey. Dezeelfde Tahirovic ging even later echter de fout in waarna Robinet vanaf de strafschopstip voor 2-2 wist te zorgen.