HILVERSUM - De Hilversum City Run wordt vanaf de editie in 2023 overgenomen door Sportorganisatie Le Champion. De 19e editie van het hardloopevenement vindt plaats in april 2023 en biedt voor Le Champion kansen in de Mediastad van Nederland. In en rondom het centrum van Hilversum wordt het evenement georganiseerd voor individuele lopers, bedrijven en kinderen. Le Champion gaat zich de komende tijd bezighouden met het definitieve programma en het verder ontwikkelen van het evenement.


Het huidige concept van de Hilversum City Run werd tientallen jaren geleden bedacht door de Gooise Atletiek Club. Zij organiseerden 33 jaar lang de Spanderswoudloop. In 2003 werd deze naar het centrum van Hilversum verplaatst en kreeg het evenement een nieuwe naam: de Hilversum City Run. Sinds 2008 is de Hilversum City Run ondergebracht in de Stichting Atletiek Evenementen Hilversum met jaarlijks circa 6.000 hardlopers. De Gooise Atletiek Club is ieder jaar een belangrijk onderdeel van de Hilversum City Run. Zij werken jaarlijks samen met honderden vrijwilligers aan het evenement.

Om de Hilversum City Run verder te laten groeien en de kwaliteit te waarborgen, droeg het bestuur van de Stichting Atletiek Evenementen Hilversum vandaag, 15 juli 2022, het stokje officieel over aan Le Champion. Dirk Fabels, voorzitter bestuur Hilversum City Run, over de overname: "Ik ben erg blij dat we met Le Champion een organisatie hebben gevonden waarbij de continuïteit van de Hilversum City Run goed gewaarborgd is! Le Champion werkt, net zoals wij, zonder winstoogmerk en probeert ook zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Wat mij betreft de perfecte match die voor iedereen (deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en gemeente) positief is. Ook zal de jarenlange goede relatie met de Gooise Atletiek Club, door Le Champion voortgezet worden."

Met ruim 50 jaar kennis en ervaring maakt Le Champion vanaf de editie 2023 een doorstart met het evenement. Sportorganisatie Le Champion organiseert toonaangevende en onderscheidende sportevenementen en is trots om dit evenement toe te voegen aan de kalender. De Hilversum City Run heeft een rijke historie en samen met de lokale partijen, Gemeente Hilversum en de Gooise Atletiek Club kunnen zij dit evenement vanaf 2023 organiseren. René Wit, senior event manager van Le Champion: "Deze overname past goed in de ambities van Le Champion om verder uit te breiden buiten de eigen provinciegrenzen. De Hilversum City Run is nu het tweede evenement in deze, voor Le Champion nieuwe regio. In 2018 organiseerden zij voor het eerst het jaarlijks terugkerende wandelevenement het Soester Wandelweekend, dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 20 en zondag 21 augustus. Daarnaast is het voor onze vereniging een mooie mogelijkheid om nieuwe leden en vrijwilligers te betrekken in deze regio."

Over Le Champion

Le Champion organiseert unieke sportevenementen op het gebied van fietsen, hardlopen en wandelen. De missie van de stichting is om zoveel mogelijk mensen – jong en oud – te inspireren en te faciliteren om te sporten en te bewegen. Bekende evenementen op de kalender zijn naast het Soester Wandelweekend onder andere de Dam tot Damloop, de TCS Amsterdam Marathon, de NN Egmond Halve Marathon, de Zandvoort Circuit Run, de strandrace Egmond-Pier-Egmond en de Wandel4daagse Alkmaar. Dankzij de inzet van 3.500 vrijwilligers en met bijna 20.000 leden is Le Champion een van de grotere sportorganisaties van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.lechampion.nl.

Inschrijven

Inschrijven voor de 19e editie van de Hilversum City Run in 2023 kan vanaf medio november.