SOEST/BAARN - Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus staat de 5e editie van het Soester Wandelweekend op de agenda. De routes brengen de wandelaars op zaterdag langs het historische centrum van Baarn en het Baarnse Bos. Op zondag ontdekken de deelnemers de Soester Duinen. Naar verwachting staan 4.500 wandelaars aan de start van dit zomerse wandelevenement. Inschrijven is mogelijk via www.soesterwandelweekend.nl.

Naast de bestaande afstanden van 10, 20 en 30 km is er dit jaar vanwege het vijfjarig jubileum een Family Walk van 6 km toegevoegd aan het routepalet. Samen met je kinderen, ouders of opa's en oma's meedoen aan het Soester Wandelweekend, hoe leuk is dat! Door het toevoegen van een 6 km Family Walk is het wandelevenement écht voor iedereen. De route is rolstoel- en kinderwagentoegankelijk. Onderweg kom je langs twee stempelposten en na afloop ontvang je een speld als herinnering aan deze mooie dag. Ook aan de kinderen is gedacht. Door een interactieve stempelkaart met opdrachten valt er onderweg genoeg te ontdekken.

Vernieuwde routes


Naast het toevoegen van twee compleet nieuwe routes zijn ook de routes van de Baarnse Paleisdag vernieuwd. Voor de routes die op zaterdag gewandeld worden is er gezocht naar een ideale combinatie van het historische centrum van Baarn en het indrukwekkende Baarnse Bos. Dé highlight van de route blijft natuurlijk Paleis Soestdijk.

Aftrap van de Gildefeesten


Als kers op de wandeltaart start en finisht het Soester Wandelweekend op het Gildeterrein in Soest, waar ook de jaarlijkse Gildefeesten de week erna plaatsvinden. Wandelaars kunnen hier na afloop van hun wandeltocht gegarandeerd proosten op hun prestatie!

Wandelen voor het goede doel


Aan elk evenement georganiseerd door Sportorganisatie Le Champion is een goed doel gekoppeld, zo ook bij het Soester Wandelweekend. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan De Levensclub, een platform voor de 120.000 mensen die jaarlijks de boodschap krijgen dat ze medisch uitbehandeld zijn. Door verhalen op dit platform te delen staan deze mensen niet alleen en laten ze iets waardevols na. Naast dit mooie goede doel zijn ook de lokale goede doelen Stichting Leergeld Soest-Baarn en Dierenzorg Eemland gekoppeld aan het evenement.

Inschrijven


Wandelaars kunnen zich t/m 7 augustus inschrijven via www.soesterwandelweekend.nl. Op de dag zelf inschrijven is voor dit evenement niet mogelijk. Deelnemers kunnen kiezen om het hele weekend te wandelen of op een van beide dagen.