AALST - Niekie Pellens zal na de winterstop niet meer uitkomen voor VV Alkmaar, maar voor het Belgische Eendracht Aalst. Dat heeft de Belgische club vandaag via de eigen website bekend gemaakt.


De 25-jarige verdedigster, geboren te Naarden, speelde in haar jeugd bij NVC Naarden en BFC Bussum en vanaf haar 15e bij CTO Amsterdam. Na het afronden van haar HAVO ging ze verder studeren in de Verenigde Staten waar ze onder meer ook speelde voor de universiteit van Kansas City.

Na haar Amerikaanse avontuur debuteerde ze in 2017 in de Eredivisie bij VV Alkmaar. Na een jaar volgde een nieuw buitenlands avontuur naar Inter Milaan waarmee de titel in de Serie B werd gepakt. Vanwege het ontbreken van financiële zekerheid keerde Pellens Italië na een jaar de rug weer toe en keerde terug naar Alkmaar.

Na anderhalf jaar begon het buitenland echter toch weer te kriebelen en Pellens vond in Eendracht Aalst een nieuwe uitdaging. 'Ik mocht al een paar keer meetrainen en kom in een leuke groep terecht met veel potentieel. Ook met coach Dirk Decoen had ik meteen een goed contact. Er wordt van mij verwacht om een leidende rol op te nemen en samen met kapitein Chloë Van Mingeroet een goede organisatie neer te zetten', zo laat de verdedigster weten op de website van Eendracht Aalst, de ploeg die momenteel op een negende plaats staat in de Belgische Super League.