HILVERSUM - Op vrijdag 22 december speelt The LSB Experience hun show Songs of Crosby, Stills, Nash & Young (CSN&Y) in De Vorstin in Hilversum, aanvang 20:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van De Vorstin. Een speciale avond, want het is ook het concert waarin de groep hun cd én het vinyl album met songs van CSN&Y presenteert.

De overeenkomst tussen The LSB Experience en Crosby, Stills, Nash & Young? Hun internationaal erkende prachtige samenzang. De zeskoppige band The LSB Experience neemt het publiek mee in een (her)beleving van de muziek van de folk rock band CSN&Y.

CSN&Y is een van de meest legendarische supergroepen uit het eind van de jaren zestig, begin zeventig en wordt door velen gezien als de belichaming van de Woodstock-generatie. Het idee voor de groep wordt geboren in 1968 na een concert van The Hollies in Los Angeles. Tijdens een samenzijn in huis van Joni Mitchell zingen ze de song Helplessly Hoping van Stephen Stills en wordt er besloten een groep te vormen. Een turbulente geschiedenis zou volgen.

Helplessly Hoping

Voor The LSB Experience begon het óók allemaal met Helplessly Hoping. Toen de drie zangers en ook naamgevers van de band -gevormd door de eerste letters van hun achternaam- Marcel Luntungan, Hans Sligter en Sjoerd van den Broek in 2010 voor het eerst samen zongen was het deze song die hun daarna deed besluiten verder te gaan. Dikwijls aangevuld met bassist Rob Hendriks en drummer Peter Deiman, plus sinds kort toetsenist Andy Nijmeijer. Zes muzikanten verbonden door hun liefde voor tijdloze muziek uit de seventies, de periode waarin zij vrijwel allen tieners waren.

Buitenland

The LSB Experience speelt al jaren op het grootste Beatles festival in de VS, Abbey Road on the River, en heeft meerdere keren opgetreden in The Cavern in Liverpool. De afgelopen jaren treedt de groep jaarlijks op tijdens de Rock and Romance en Flower Power cruises in De Caraïben. En bevonden ze daar zich in goed gezelschap van artiesten als Gino Vannelli, America, The Little River Band, The Beach Boys en Don Felder (The Eagles).

Vinyl

Na de Story of the Troubadour en Beatles and Beyond is Songs of Crosby, Stills, Nash and Young de derde theatertour van The LSB Experience. Alle shows gaan gepaard met een album. Het nieuwe album Songs of Crosby, Stills, Nash & Young verschijnt niet alleen op vinyl, maar is ook op cd verkrijgbaar.

De voorstelling

Tijdens de show komen uiteraard grote hits als Our House en Teach Your Children voorbij. Maar niet alleen nummers van CSN&Y passeren de revue, ook solonummers van de heren en van eerdere bands als The Hollies (Nash), Buffalo Springfield (Young & Stills) en The Byrds (Crosby) komen voorbij. Dit alles aangevuld met mooie verhalen en de welbekende publieksinteractie.

De band bestaat uit Marcel Luntungan (gitaar, zang), Hans Sligter (gitaar, zang), Sjoerd van den Broek (gitaar, zang), Rob Hendriks (bas, backing vocals), Peter Deiman (drums) en Andy Nijmeijer (toetsen).

Website thelsbexperience.com