MUIDEN - Comedy bijwonen tussen de koeien – deze zomer kan het. Op 2 en 3 juli strijkt pop-up openluchtpodium Klapstoelkabaret neer op Boerderij de Koeienkade in Muiden, met uitzicht op weilanden en het Muiderslot.

Trek de kaplaarzen maar aan en reken op het geluid van loeiende koeien tussen het gelach door. Melkveebedrijf De Koeienkade – op een steenworp van Amsterdam – is een van de bijzondere plekken waar het pop-up buitenpodium voor cabaret en kleinkunst deze zomer naartoe reist. In Noord-Holland staat het pop-up podium ook bijvoorbeeld 9 juli bij Kasteel Nederhorst in Nederhorst den Berg.

Op het podium zijn telkens optredens van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie te zien, die bestaat uit cabaretiers die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Zo treden bij Boerderij De Koeienkade cabaretiers Anne Neuteboom, Thijs van de Meeberg, Musa en spoken word artiest Luan Buleshkaj op. Ook Kiki Schippers, Pieter Verelst, Vlamousse, Lonneke Dort, Ramon Chatrer en Bovenste Knoopje Open zullen deze zomer bij Klapstoelkabaret te zien zijn.

Het is de derde keer dat Klapstoelkabaret – een initiatief opgericht tijdens coronatijd door Korthals Stuurman Theaterbureau – er met cabaret, spoken word, stand-up comedy en muziek op uit trekt. Het idee voor Klapstoelkabaret is in de lente van 2020, tijdens de eerste lockdown, ontstaan. Door middel van een mobiel podium konden cabaretiers en kleinkunstenaars in de buitenlucht blijven optreden toen de theaters gesloten waren. Het publiek nam zelf een klapstoel mee.

Het concept werd zo omarmd dat Klapstoelkabaret deze zomer terugkeert. Het mobiele podium maakt het mogelijk om cabaret naar unieke locaties te brengen. Gedeeltelijk gebeurt dit in samenwerking met theaters, maar ook plekken waar normaliter nooit theater te zien is, zijn in de speellijst opgenomen. “We brengen het festivalgevoel naar het publiek toe”, aldus Hanneke Braam, creatief producent bij Korthals Stuurman Theaterbureau. “En introduceren zo talentvolle cabaretiers aan een nieuw publiek.”

Klapstoelkabaret is van juni tot en met september door heel Nederland te zien. Kijk op www.klapstoelkabaret.nl voor de speeldata en tickets.

Met Anne Neuteboom, Kiki Schippers, Thijs van de Meeberg, Vlamousse, Musa, Luan Buleshkaj, Ramon Chatrer, Pieter Verelst, Lonneke Dort en Bovenste Knoopje Open
Speeldata 8 juni t/m 18 september 2022 op verschillende plekken
Producent Korthals Stuurman Theaterbureau

Meer informatie www.klapstoelkabaret.nl