HILVERSUM - Onder de titel ARMENIAN & EUROPEAN SACRED SONGS wordt op zondag 4 februari een concert gegeven in de Bethlehemkerk te Hilversum.

Een programma met mooie geestelijke muziek uit twee verschillende werelden.Enerzijds liederen die voor ons gehoor de zo vertrouwde klanken van de Europese Muziek biedt. Muziek van componisten als Schubert en Mozart met hun warme, kleurrijke harmonieën.

Anderzijds aandacht voor het kroonjuweel van de Armeense Liturgie: de "sharakan".(Armeens: շարական,) Mystieke, liturgische liederen die worden gebruikt tijdens de Heilige Mis van de Armeense Apostolische Kerk.De melodieën lijken boven de aarde te zweven, als een herinnering aan vervlogen tijden.Melodieën die je voeren naar licht en reinheid.

Het concert wordt verzorgd door de Armeense sopraan Ruzanna Nahapetjan.Al vele jaren in Nederland woonachtig en actief op vele concertpodia. Doch mede door haar afkomst weet zij als geen ander de mystieke sfeer, zo kenmerkend voor de Armeense muziek, over te brengen.De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Christ Vergouwen.

ZONDAG 4 FEBRUARI - 2024

BETHLEHEMKERK

LOOSDRECHTSEWEG 263

HILVERSUM

AANVANG 15.00 UUR

ENTREE € 15,00

Kaarten zijn eventueel te reserveren bij r.nahapetjan@gmail.com Kaarten zijn ook te koop aan de kerk.