BUSSUM - In het weekend van 9 en 10 maart organiseert Filmhuis Bussum voor het eerst een Oscarweekend. Dit jaar vindt de uitreiking van deze prestigieuze filmprijzen plaats in de nacht van zondag 10 op maandag 11 maart. Een goede reden voor Filmhuis Bussum om in het weekend daarvoor de genomineerde films opnieuw te vertonen, inclusief AMERICAN FICTION. Deze film wordt niet officieel uitgebracht in Nederland, maar door een gezamenlijke inspanning van de filmtheaters is de film tóch een keer te zien.


Met meer dan 75.000 bezoekers in 2023 kan men zeker spreken van filmgekte in Bussum. Omdat bezoekers zo massaal naar de film kwamen, doopt Filmhuis Bussum het publiek om tot jury voor hun eigen Oscarweekend. Tussen 1 maart 12.00 uur en zondag 10 maart 23.59 uur kan er gestemd worden via de Oscarpagina op de website.

Op maandag 11 maart maakt Filmhuis Bussum de door de publieksjury gekozen Oscarswinnaars bekend.

Over de films
De films die vertoond worden op zaterdag 9 maart zijn PAST LIVES, ROBOT DREAMS, ANATOMY OF A FALL, PERFECT DAYS, BARBIE, THE HOLDOVERS, AMERICAN FICTION en POOR THINGS. Op 10 maart zijn dat OPPENHEIMER, IO CAPITANO, THE ZONE OF INTEREST, DAS LEHRERZIMMER, KILLERS OF THE FLOWER MOON EN MAESTRO te zien. Voor meer informatie over de films en exacte speeltijden, bezoek www.filmhuisbussum.nl/oscars.