HILVERSUM – Donderdag 9 mei speelt Coen Cuijpers (Gennep, 1981) zijn theatervoorstelling ‘Rennen voor geluk’ in Theater Santbergen te Hilversum. Inspiratie hiervoor haalde hij uit een bijzondere hardlooptocht in 2019, waarin de hardloper in 72 marathons en 112 dagen voor het geluk van Gennep naar Palermo rende. De voorstelling is de tweede stop in zijn theatertour, die al vijf speelplekken kent.

In de voorstelling reis je in 88 minuten mee in de vele uren van alleen hardlopen, bijzondere ontmoetingen, knotsgekke uitdagingen en de vele kleine geluksmomenten die hij beleefde. Deze anekdotes verrijkt de creatieveling met gedichten, liedjes, beelden, geluiden en dynamisch spel, zodat je als bezoeker de energie en het geluksgevoel in zo veel mogelijk vormen kan ervaren. Kaarten zijn verkrijgbaar via coencuijpers.com.

Geluk

De hardloper ging tijdens zijn hardloopreis op weg met de vraag: wat kan ik doen dat jou blij maakt? Deze geluksacties mochten mensen zelf insturen. Hij knuffelde bomen, ruimde afval op, kleurde de straten met stoepkrijt en knoopte gesprekken aan met ouderen.

Depressie

Het idee voor deze geluksacties kwam voort uit een depressie waar hij jaren geleden mee kampte. Vrienden trokken hem er destijds langzaam uit door kleine dingen voor hem te doen, waarna hij het hardlopen ontdekte. Met de tocht wilde de hardloper iets teruggeven door kleine acties voor anderen uit te voeren en zichzelf opnieuw vinden, wat op miraculeuze wijze is gelukt.