HILVERSUM - Van 21 tot en met 24 maart organiseert Beeld & Geluid een buitengewoon festival: Het My First Smartphone Festival. Het belooft een leuk, vrolijk en informatief festival te worden, voor alle kinderen die voor het eerst een smartphone hebben of binnenkort één krijgen, maar ook voor hun ouders die vaak behoefte hebben aan tips hoe ze hun kind(eren) hierbij kunnen begeleiden.

Het doel van het festival is om het gesprek omtrent kinderen en smartphone een beter kader te geven en het op die manier beter bespreekbaar te maken in de vorm van: Hoe was je dag online vandaag? Sprekers als Klaas van Kruistum, Défano Holwijn, Quinn Bezemer, Martin Verschoor en Jan Dirk van der Burg leren de bezoekers alles over contentcreatie, online veiligheid, de nieuwste (sociale) trends en nog veel meer.

Create, Smart, Connect, Discover en Play

Het festival belicht vijf verschillende thema's. Zo geeft Défano Holwijn een masterclass over contentcreatie en onthult Quinn van Quinn en Aaron de geheimen achter het maken van de beste sketches. De Babette Labeij Music Academy biedt een workshop aan over zingen met je smartphone en professioneel fotograaf Jan Dirk van den Burg deelt zijn expertise over het maken van de perfecte selfie.

De Smart-zone van het festival richt zich op een verstandige omgang met smartphones. Hoe kun je je slim én veilig gedragen met je telefoon? Zo laat VR Learning Lab zien hoe je AI herkent en hoe je er zelf creatief mee aan de slag kunt.

NPO Zapp presentator Klaas van Kruistum presenteert de Samen Slim met je Smartphone Show en Joris en Evita van het NOS Jeugdjournaal leren je alles over nieuws op je smartphone. In de Discover-zone kruip je zelf in de huid van een uitvinder en ontwerp je de smartphone van de toekomst. Met een bezoek aan de AI Photobooth ontdek je hoe AI de wereld van fotografie verandert.

Natuurlijk mogen games niet ontbreken op het My First Smartphone Festival. Game-expert en hoofdredacteur van Power Unlimited , Martin Verschoor, leert je alles over het maken van gamevideo's. In de Smartphone Game Arcade ontdek je de meest opwindende games en kun je ze zelf uitproberen. En vergeet niet om een potje Snake te spelen op de grootste gamevloer van Nederland.

Het volledige programma is hier na te lezen

Kaartverkoop

De eerste editie van het My First Smartphone Festival vindt plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 maart 2024. De eerste twee dagen zijn de 'onderwijsdagen', waarbij uitsluitend schoolklassen onder begeleiding van docenten aanwezig zullen zijn. Kaarten voor publiek zijn te koop voor zaterdag 23 en zondag 24 maart vanaf 7,50 euro en bieden niet alleen toegang tot het festival, maar ook tot het Mediamuseum van Beeld & Geluid (waar het festival deels plaatsvindt). Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Het My First Smartphone Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Vodafone Foundation en de VandenEnde Foundation.