HILVERSUM - Het is alweer vijf jaar vaste prik: Elke laatste donderdag van de maand vindt in Hilversum Music Around the Fireplace plaats. Een kleinschalig evenement waar écht geluisterd wordt naar singer-songwriters. Sinds de Covid-19 uitbraak, met de daarbij behorende RIVM maatregelen, is Music Around The Fireplace sindsdien elke maand online verder gegaan. Zelfs binnen een lockdown en avondklok, kan het publiek digitaal samen met alle dierbaren genieten van een concert, vanuit de veiligheid van de eigen woonkamer.


Na digitale edities middels video-party's, livestreams en een paar keer op locatie met beperkt publiek, volgt er op donderdag 28 Januari een Livestream Special. "Respect voor de muzikant, écht luisteren naar de muziek, dat zijn onze pijlers. Ook in deze digitale vorm houden we daaraan vast." zegt Marjolein de Swart, één van de organisatoren van het vrijwillige initiatief Music Around The Fireplace. "Telkens kijken we wat er binnen de RIVM-maatregelen mogelijk is, zodat we getalenteerde artiesten een podium kunnen bieden en ons publiek maandelijks kunnen laten genieten van muziek, op een veilige manier. We zullen geen enkele laatste donderdag van de maand oningevuld laten." vervolgt De Swart. Samen met een enkele vrijwilligers zetten zij de livestreams neer, waaronder videograaf Barry Schmitz en host Timna Rauch. De nieuwe huisvesting van het evenement, @AllArt in Hilversum, stelt de locatie beschikbaar voor de opname van de livestream.

Donderdag 28 Januari vanaf 20.30 uur is de livestream via www.musicaroundthefireplace.nl te bekijken. Deze maand is Indie folk-pop duo Scott & Young te gast, welke akoestisch zullen optreden. Via de Beeldbel Sessies maken meer artiesten hun digitale opwachting, onder andere Michael Dustin Youree welke vanuit zijn huiskamer in New York optreedt. Het publiek kan via de website en tijdens de uitzending een zelfgekozen bedrag doneren als entrée.

Wat: Music Around The Fireplace Livestream Special – met Scott & Young, Michael Dustin Youree en meer
Wanneer: Donderdag 28 Januari, en elke laatste donderdag van de maand
Aanvang: Start 20.30 uur – Einde 22.00 uur
Waar: www.musicaroundthefireplace.nl
Entree: Gratis, doneer een zelfgekozen bedrag