AMSTERDAM - Met de jaren wordt Koningsnacht grootser en grootser gevierd in Nederland. De vele stadions en evenementenhallen in grote steden kleuren oranje door feestgangers die de verjaardag van Koning WIllem-Alexander willen vieren. Festival “Oranjegevoel” druist bewust in tegen de trend van het massa-entertainment en biedt op zeven locaties in Nederland Oranjefeestjes zoals ze eigenlijk het leukst zijn: toegankelijk en boordevol vermaak.

Het festival strijkt neer in Amsterdam, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Nijmegen, Hilversum en Eindhoven, maar wil ondanks landelijke uitbreiding het intieme en laagdrempelige karakter blijven waarborgen. Oer Hollandse gezelligheid, want zo is Koningsdag bedoeld. Niet genoeg aan één feestje? De Amsterdamse editie van Oranjegevoel, in het Westerpark, biedt ruimte aan maar liefst een viertal podia, alle toegankelijk met een enkel ticket.

Ondanks dat de meeste feesten zich richten op de grote massa, zijn organisatoren Happy Feelings en Terug naar Toen! een andere weg ingeslagen door kleinschalige feesten te organiseren om vast te houden aan dat échte Oranjegevoel. Joep de Bruin, oprichter Happy Feelings: “Je favoriete top 40 songs en de heerlijkste disco, house en classic hits. Vrolijkheid en nostalgie voert de boventoon en iedere bezoeker zal met een grote glimlach het feest verlaten.”

Meer weten?
Kijk voor het complete programma, overige informatie en kaarten op www.oranjegevoel.com