HILVERSUM - Vrijdagavond 20 januari is creatieve vrijplaats @AllArt in Hilversum het decor van een uniek concert, gegeven door vijf talentvolle singer-songwriters uit Midden-Nederland. Zij deden afgelopen jaar mee aan ‘The Acoustic Guitar Project’, een wereldwijd lopend project waarbij in één week een nieuw nummer geschreven wordt. Het concert van 20 januari is de afsluiting van het projectjaar 2022.


Tijdens de pandemie werd er één jaar geen concert gehouden en werd er bovendien een heel projectjaar overgeslagen. Het laatste eindconcert dateert dus alweer van januari 2020.

Rondreizende gitaar

Bij ‘The Acoustic Guitar Project’ reist een gitaar rond van artiest naar artiest. Deelnemers aan het project hebben een week de tijd om een nieuw nummer te schrijven op deze gitaar, dit nummer op te nemen op een bijgeleverde recorder en vervolgens te uploaden op een speciale website. Het project is ontstaan in de Vereinigde Staten en wereldwijd zijn er 55 steden met evenzoveel gitaren die hieraan meewerken.

Creativiteit voorop

Jaarlijks worden er vijf artiesten benaderd hun creatieve bijdrage te leveren aan het project. Dit seizoen hebben hieraan meegewerkt: SUUS, Subterranean Street Society, Melanie Ryan, Sven Ross en duo Holi Fools. “Het belangrijkste is dat er creativiteit kan vloeien”, vertelt curator en oud-deelnemer Sieberen Sybesma over de keuze van artiesten. “Daarnaast zoek ik naar een mix van nieuw talent en artiesten die al verdere stappen hebben gezet, bijvoorbeeld in de popronde. Het is bovendien gelukt een mix te vinden in type artiest, dus het belooft een afwisselende avond te worden”. De artiesten spelen tijdens het concert elk vier of vijf nummers, waaronder het voor het project geschreven nummer.

Gratis toegang

Het finaleconcert van ‘The Acoustic Guitar Project’ vindt plaats bij @AllArt aan de Korte Noorderweg 22 in Hilversum op vrijdag 20 januari aanstaande. De zaal gaat open om 19.00 uur, de optredens beginnen om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar artiesten worden betaald uit donaties. Neem dus bij voorkeur contant geld mee. Er geldt een maximum aantal bezoekers, dus kom op tijd. Meer informatie over het project en de geschreven nummers, vindt u op theacousticguitarproject.com/project/amsterdam