LOOSDRECHT - Het Concert @ de Plassen, ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van SailWise overtrof afgelopen zaterdag alle verwachtingen. Ondanks de afwisseling van regen en zonneschijn, was het een geweldig muzikaal evenement met een bijzonder samenspel van talentvolle artiesten met en zonder beperking op de prachtige Loosdrechtse Plassen.

Het concert bracht een unieke groep artiesten samen die het publiek betoverden met hun optredens. Jaap Reesema zong het nummer 'Grijs' en werd daarbij voor het eerst begeleid door de getalenteerde blinde pianist Robert Hutten. Het publiek dat naar het concert luisterde vanaf de speciale concertboten en eigen sloepen, beleefde een ontroerend moment toen Jaap bij zijn nummer 'Mijn kleine presidentje' een meisje met het syndroom van down het podium op vroeg en het nummer samen met haar zong.

Inspirerende boodschap

Zangeres Manuela Nzenge raakte met haar gouden stem en inspirerende boodschap de harten van het publiek. Manuela werd vier maanden te vroeg geboren en hield daar een hersenaandoening aan over. "Als ik zing, voel ik me vrij", vertelde Manuela voorafgaand aan haar optreden. "Van jongs af aan voel ik dat ik mensen kan raken met mijn stem. Ik wil mensen inspireren om vooral het beste uit zichzelf te halen."

Robert Hutten, die niet alleen Jaap Reesema begeleidde, maar op de vleugel ook verschillende nummers solo speelde, betoverde het publiek met zijn virtuoze pianospel. Robert zeilt regelmatig vanaf het watersporteiland Robinson Crusoe van SailWise en heeft met het varen bij SailWise meerdere grenzen verlegd. Robert: "Zo had ik niet verwacht dat het zou lukken om alleen met een zeilboot te zeilen. Het is wel heel speciaal dat ik vandaag met het Concert @ de Plassen ook op muzikaal gebied mijn grenzen verleg en de bekende zanger Jaap Reesema mag begeleiden."

Singer-songwriter Fleur Smits, eveneens een bekende van SailWise, werd begeleid door het Ad Hoc Orkest uit Utrecht en zong op een hartverwarmende wijze het door haar zelf geschreven nummer: 'Don't forget to fly'. Fleur vertelde het publiek dat zij op jonge leeftijd hersenletsel opliep en vanuit het revalidatiecentrum op watersporteiland Robinson Crusoe kwam. Over haar eerste bezoek schreef zij deze bijzondere song. Fleur zong ook het nummer 'Oceaan' van Racoon en zei daarover het volgende: "SailWise voelt niet alleen als de ultieme plek om grenzen te verleggen maar ook als een oceaan om in te schuilen wanneer je daar behoefte aan hebt."

Bruisend slot

Het concert werd op bruisende wijze afgesloten door Glenn Palm, die het publiek opzweepte met feestnummers waar iedereen op danste en feestte. Het publiek op de boten heeft zichtbaar genoten en het was een prachtig einde van de SailWise Lustrum10daagse! Het begon op 11 april met een grensverleggende IJsselmeer Challenge, waarbij sporters met en zonder beperking, waaronder de bijna blinde windsurfer Jos, op surfplankken en kleine zeilboten, het woelige water van het IJsselmeer overstaken. Ook dit laatste evenement deed recht aan het motto van de lustrum10daagse: Grenzen verleg je samen! SailWise bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van dit zeer bijzondere concert.

SailWise is in Loosdrecht bekend door haar actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking op het watersporteiland Robinson Crusoe. De organisatie maakt al 50 jaar actieve watersport toegankelijk voor iedereen en wordt hierbij ondersteund door een enthousiast team van vrijwilligers. Meer informatie op sailwise.nl